موضوع: الأرز بالحليب وصفة من أشهى الوصفات الجمعة 14 أكتوبر 2011, 06:31
المقادير ]
حليب -سكر حسب الرغبتك -كيس فانيليااو نصف ملعقه صغيره -فنجان ارز صغير -5 ملاعق كبيره قشطه - مكسرات زى ما تحبى او اللى موجود عندك طريقه التحضير نغسل الارز جيدا ثم نضعه على النار مع نصف كوب ماء (ممكن نستغنى عن الخطوه دى بنقع الارز قبلها بنصف ساعه)
حتى يتشرب الارز مقدار الماء ثم نضيف حليب مع الاستمرار فى التقليب
نستمر فى التقليب بين وقت لاخر (لازم متابعه مستمره حتى لا يفورالحليب ولعدم التصاق الارز) بعد شويه هتلاقى ان الحليب بدا فى التكاثف من نشاء الارز فى الوقت ده نضيف السكر والقشطه والفانيليا
(لم اضيف السكر من قبل لانه مع غليانه مع الحليب يصبح مايل للاصفرار) r=blue]حتى يصبح القوام متماسك نسكب الارز فى الاطباق المناسبه ونتركه فى الثلاجه لمده 2 ساعتين حتى يصبح طعمه الذ وبعدين نضيف له المكسرات
هذه الصورة تم تصغيرها. إضغط هنا لعرض الصورة بالحجم الطبيعي. أبعاد الصورة الأصلية هي 615×461.
هذه الصورة تم تصغيرها. إضغط هنا لعرض الصورة بالحجم الطبيعي. أبعاد الصورة الأصلية هي 615×461.
منقول
من فضلك ألصق هذا الكود في المكان الذي تريد أن تضع فيه مركز التحميل